Emil Racoviță, explorator, fotograf și desenator

Emil Racoviță, explorator, fotograf și desenator

Emil Racoviță, explorator, fotograf și desenator” prezintă într-un mod inedit lucrări grafice și fotografice semnate de Emil Racoviță în timpul expediției Belgica, în spațiu virtual și expozițional.

FAV a prezentat la TIFF fotografiile stereoscopice, prelucrate de Radu Igaszag pentru proiecție, o scurtă animație realizată de Alexandru Buzea, pornind de la desenele savantului, în paralel cu o expoziție de fotografie antarctică semnată de Helmut Ignat, realizată în timpul filmărilor documentarului „Exploratorul”. Muzeul din Vaslui a fost prezent cu exponate din colecția "Racoviță" întregind tabloul expediției.

Data: 6 iunie 2013

  • orele 9:00 - 16:00 Tiff Lounge în Piața Mare, Cluj
  • ora 19:00 la Cinema Victoria

Expoziția „Antarctica dincolo de capătul lumii” a fost expusă în perioada 1-9 iunie 2013 la Tiff Lounge, Piața Mare, Cluj.

3-28 octombrie 2013: Expoziția multimedia a fost integrată la Vaslui expoziției "Emil Racoviță", în care au fost prezentate imagini, obiecte și documente aparținând savantului român, din colecțiile a trei muzee: Muzeul de istorie naturală "Grigore Antipa", Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul „Ștefan cel Mare”, Vaslui - organizatorul și gazda evenimentului

29 octombrie 2013: Expoziția multimedia la Muzeul Țăranului Român, studioul Horia Bernea

Proiectul cultural este finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național.
Administrația Fondului Cultural Național


Echipa de filmare pe urmele lui Emil Racoviță:

De la ghețurile Antarcticii până la ghețarul Scărișoara, veți descoperi locurile prin care a trecut Emil Racoviță, odată cu poveștile sale.

Montaj fotografii 3D, prelucrate de Radu Igaszag

O selecție dintre fotografiile stereoscopice realizate de Emil Racoviță în Antarctica
Originalele se află în colecția Muzeului „Ștefan cel Mare”, Vaslui.

Helmut Ignat - Antarctica

Pregătiri
Pregătiri

Cluj, TIFF 2013

Prezentare Vaslui și București
Acte și fotografii de familie